TDI4.2 - 370, scheepsmotor zonder concurrentie

     
   
     
     
 

Op korte termijn zal Mercury Diesel enkele nieuwe vermogens van de TDI4.2 V8 op de markt brengen, waaronder een 370pk sterke variant. De TDI4,2 is al enige tijd op de markt in diverse vermogens tot 350pk en heeft zich reeds in uiteenlopende toepassingen bewezen.

Zoals elke motor uit de TDI serie wordt de TDI4,2 ontwikkeld en geproduceerd door Volkswagen. Derhalve beschikt deze motor over de modernste technieken die op de markt beschikbaar zijn, zoals de twee (verstelbare) turbo's met Variabele Turbine Geometrie (VTG) en de derde generatie Common-Rail brandstofinjectie met piëzo injectoren.

Al deze technieken maken de TDI4.2 tot de meest compacte, stille, betrouwbare en zuinige motor die momenteel te verkrijgen is.

Meer dan één pk per kilo

Door het vermogen van 370pk produceert de TDI4.2 meer pk's dan dat hij kilo's met zich draagt. Met een drooggewicht van 368 kilogram is dit veruit de lichtste scheepsmotor in deze klasse. Hierdoor zullen schepen, uitgerust met een TDI4.2, een hogere topsnelheid, betere acceleratie en een lager verbruik hebben.

Smartcraft en EPA Tier 3

Met de komst van deze nieuwe versies zullen zowel de TDI4.2 als TDI3.0 compatible zijn met het Smartcraft systeem. Smartcraft is de allesomvattende naam voor opties zoals DTS elektronische motorbediening (Digital Thottle & Shift), Vesselview touch screens en diverse andere instrumenten. Tevens worden op dit moment beide motorseries gecertificeerd volgens EPA Tier 3 en IMO Tier 2.

 
     

 
 
   
© 2023 Aarts Dieseltechniek || Home